torsdag 10 november 2011

Lax

Middagstips - lax i hummersås

Idag har vi ätit en favorit till middag, flickorna älskar denna rätt och även deras kompisar som var här och åt idag.

4 laxfileér
3 msk Hummerfond
1 dl vatten
1 dl creme fraiche
2,5 dl mellangrädde
2 tsk fransk senap
1 msk röd stenbitsrom
1 msk dill, finklippt
peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i ugnsfast form och peppra. Koka ihop vatten, fond, creme fraiche, grädde och senap i en kastrull. Häll såsen över laxen och tillaga i ugn till laxen är klar, ca 25 minuter. Strö dill och rom över laxen samt lite riven ost. Servera med pressad potatis eller ris. Voila!
Idag hoppade jag över dillen och stenbitsromen eftersom tjejerna inte är så förtjusta i det.
Ha en riktigt härlig torsdagskväll!

3 kommentarer:

A House With A View sa...

Det där lät verkligen supergott! Vi äter en hel del lax hemma hos oss och det där receptet vill jag definitivt prova!!! Tack för det!!!

Stööörsta kraaaaaaaaamen aka

Bella sa...

Det där lät riktigt gott, jag gillar lax och enkla recept står högt på min lista till vardags! Tackar för detta som jag absolut ska prova någon dag!

Kram Bella

Lotta sa...

Nytt laxrecept, kul! Jag tycker om lax men känner att vi behöver förnya oss...nu har vi ett oprövat recept som ser jättegott ut!

Kram