torsdag 4 augusti 2011

Rabarberpaj

Jag älskar rabarber och att göra smulpaj är en favorit! Det sura och söta blir så gott tillsammans.
Jag gör så här:
skär rabarber i små bitar och lägg i en smord pajform
blanda ihop 1-1½ dl socker och 1 msk potatismjöl och strö över rabarberna
knåda ihop med händerna 3dl vetemjöl, 100 g smör och 2-3 msk socker
häll smuldegen över rabarberna och strö ev lite hackad mandel över
in i ugnen på 225 g i ca 25 minuter
Servera med vanlijvisp till, mums mums mums



5 kommentarer:

Room of karma sa...

Hej, vad jag blev sugen på rabarberpaj. Skall ner till våran maräng idag och får se till att ta med rabarber hem.
Ha en underbar dag

Love CC

Casa bianca di Mia sa...

Det ser riktigt gott ut!

Snart är väl rabarbersäsongen över för i år..!? Jag funderar på att koka saft på mina kvarvarande rabarber..

Sköt om dig!
Kram Mia

Lotta sa...

Det ser jättesmarrigt ut! Jag hade i lavendelsocker i min pajdeg - blev riktigt gott så det kan jag rekommendera.

Ha fin helg!

Casa of Mia sa...

Åh så gott det låter, trevlig helg på er!

mammaxtre sa...

Men så glad jag blev nu över detta recept. Här skall nu bakas en rabarberpaj. Tack!