Igår hade vi våra underbara vänner här på en spansk middag, vi bjöd på tapas i fom av skinka, korv, ost och oliver från Mallorca samt Albondigas (köttbullar i tomatsås), köttbullarna har blivit vår specialitet, barnen och vi älskar denna rätt och här kommer det lätta men så goda receptet:
Blandfärs (igår hade vi lammfärs)
vitlök
persilja
Blanda ihop köttfärssmeten som vanligt när ni gör köttbullar men blanda även i hackad persilja och pressad vitlök (i valfri mängd)
stek köttbullarna och ställ åt sidan
Tomatsås:
2-3 burkar finhackade tomater
3-4 scharlottenlökar (finhackat)
1-2 vitlöksklyftor (finhackat)
hönsbuljong
färsk basilika (finhackad)
riven parmesanost
Tomatsåsen kan med fördel stå och puttra länge, blir väldigt god och mustig, på slutet lägger ni i köttbullarna och serverar.
3 kommentarer:
mmmmmmmmmmmm vad gott det ser ut! Vill gärna ha lite oliver från dig nu, hihihi....
kram CC
Tack för lite mattips, alltid bra :-)
Fina tallrikar och skålar du har.
Kramar
Ser underbart ut! Grytan, färgerna, porslinet, det kallskurna...!
Skicka en kommentar