Igår gjorde jag en äppelpaj och nu skall man verkligen passa på att äta äpplen. Svenska, syrliga och så goda, min favorit är Ingrid Marie som ni ser ovan.
Äppelpaj
5-6 äpplen
1 dl strösocker
1/2 msk potatismjöl
Smuldeg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g margarin
1/2 dl hackad mandel
Lägg äppelskivor i en smord pajform. Blanda socker och potatismjöl. Strö blandningen över äpplena. Blanda mjöl och socker till degen i en skål, finfördela margarin i blandningen med fingertopparna. Tillsätt mandeln. Fördela blandningen över äpplena i formen. Grädda pajen i 200 grader ca 30 minuter. Voila!
Önskar er en härlig måndag!
4 kommentarer:
Hej
Det ser smarrigt ut och speciellt nu när man bara vill gå på lunch;)
ha en skön skön måndag
kram
sandra
Äppelpaj är så himla gott, nu blev jag allt sugen:)
Kram Emma
Underbart gott med äppelpaj och vaniljglass :O)
Ha det gott!
Kram Milla
Gott! :-)
Och vilken fin pajform.
Kram!
Skicka en kommentar