måndag 17 oktober 2011

Äppelpaj

Äppel päppel piron paron

Igår gjorde jag en äppelpaj och nu skall man verkligen passa på att äta äpplen. Svenska, syrliga och så goda, min favorit är Ingrid Marie som ni ser ovan.

Äppelpaj

5-6 äpplen
1 dl strösocker
1/2 msk potatismjöl

Smuldeg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g margarin
1/2 dl hackad mandel

Lägg äppelskivor i en smord pajform. Blanda socker och potatismjöl. Strö blandningen över äpplena. Blanda mjöl och socker till degen i en skål, finfördela margarin i blandningen med fingertopparna. Tillsätt mandeln. Fördela blandningen över äpplena i formen. Grädda pajen i 200 grader ca 30 minuter. Voila!

Önskar er en härlig måndag!

4 kommentarer:

Vintage House sa...

Hej
Det ser smarrigt ut och speciellt nu när man bara vill gå på lunch;)
ha en skön skön måndag
kram
sandra

Vita Hemligheter sa...

Äppelpaj är så himla gott, nu blev jag allt sugen:)
Kram Emma

Vita drömmar och choklad/Milla sa...

Underbart gott med äppelpaj och vaniljglass :O)

Ha det gott!
Kram Milla

Radhusdrömmar sa...

Gott! :-)

Och vilken fin pajform.

Kram!