tisdag 31 januari 2012

Kallt

Ingen lång promenad idag - matte!!!!

Idag är det riktigt kallt -9,5 grader när vi gick till skolan imorse och det är mycket, brrrr. Men solen skiner och det är väldigt vackert. Bessie vill inte gå några längre promenader i kylan utan stannar hellre inne och myser i soffan - jag förstår henne.

Kommer ni ihåg att jag i förra veckan var på Göteborgs auktionsverk och lade ett bud på en ursöt liten matta - vi fick den!!! Jag lovar att visa bilder senare, skall försöka hämta den idag.

Fina fina vovve!

Önskar er en riktigt härlig tisdag!



måndag 30 januari 2012

Pet shop

Lilla R och hennes pet shops!

I helgen har det lekts väldigt mycket med pet shops, ni kanske känner till dessa små underliga plastdjur som finns i alla möjlig sorter och med alla möjliga tillbehör. Mina tjejer har väldigt många och tröttnar aldrig, de vill bara ha mer och mer, önskar sig alltid pet shops i present och vill alltid spara till att köpa sig ett nytt litet djur. I helgen fick hela gänget flytta in i dockskåpet!

Tjena! Dockskåpet är från Indiska.

Vilken fantastisk dag det är, soligt och alldeles krispigt och kallt. Skall precis pälsa på mig massor av kläder och ta en promenad med Bessie.

Önskar er en fin start på veckan!




söndag 29 januari 2012

Marinad

Sköna söndag - idag har vi inte haft en lång skön söndagsfrukost hemma utan det är full rulle hit och dit i vår familj idag, skridskor med stora tjejens klass, dans med lilltjejen, kalas dit och snart fika på stan med några vänner, tjoho tjoho inte en lugn stund, men det är härligt det också.

Tänkte dela med mig av ett supergott och enkelt marinad-recept, jag marinerar både fläsk, nöt och kyckling med denna marinad och det blir sååå gott, funkar både till höst- och vintersteken samt till grillen på sommaren.

1 del olivolja
1 del soja
ca 1 msk rosmarin (torkad går bra)
1-2 vitlöksklyftor (pressad)
salt och peppar

Jag lovar att det blir riktigt smarrigt!

Önskar er en fortsatt fin söndag!




lördag 28 januari 2012

Lördags-shopping

Ja, ni ser vart vi har varit idag!
Dunjacka Odd Molly

Oj det har redan blivit lördag eftermiddag, jag har precis marinerat en hel bit fläskytterfilé och skall snart börja förbereda en smarrig potatisgratäng, det blir vår middag ikväll.

Lilla R mår mycket bättre idag (tack för alla fina krya-på-sig hälsningar hon har fått) och hon är till sin stora förtjusning iväg på kalas just nu. Tidigare idag har vi varit på det STORA sportvaruhuset XXL och inhandlat och kompletterat våra skid- och vinterkläder. Känns skönt att ha gjort det i tid så inte allt behövs göras innan sportlovsveckan då vi far upp till fjällen.


Fleecetröjor The North Face, "rånarluvor" och vantar Reima.

Önskar er en fortsatt härlig lördag!




fredag 27 januari 2012

Fredagsmys

Här hos oss har vi påbörjat vårt fredagsmys, jag har dukat fram färska räkor (flickornas favorit, riktiga västkustflickor, hi hi), nybakat bröd, olika ostar och ett glas vitt till mannen och mig. Efter det blir det popcorn/chips och mys i TV-soffan framför The Voice, kanske att min man och jag smyger in till en annan TV och tittar på "På spåret".

Hoppas ni har en riktigt mysig fredagkväll!



Fredag

Fredag och jag har liten sjukling hemma, så idag lägger jag jobbet åt sidan och myser med lilla R, det blir film i soffan, spel och bakning. Jag kan nog klämma in lite fredagshandling också.

Önskar er en riktigt fin dag - bästa i veckan!



torsdag 26 januari 2012

Lunch

Jag utanför Byns Bistro i Linnéstaden.

Det blev en klassisk torsdagslunch med ärtsoppa och plättar med sylt idag. Min man och jag var nämligen nere på visningen på Göteborgs auktionsverk och passade då även på att äta lunch. På auktionsverket hittade vi en superfin liten matta som vi tänker buda på ikväll, spännande. Vi älskar auktioner och är även inne mycket på Bukowskis.

Mums så gott det var, titta bara på den farliga men härliga plättbakelsen.

Önskar er en fortsatt fin torsdag!



onsdag 25 januari 2012

Stråväskor

Gokväll - hoppas ni har en riktigt mysig onsdagskväll. Hos oss har vi kvällsbestyr med bad för flickorna och Bolibompa, snart saga och läggdags och jag skall bänka mig framför Sveriges mästerkock - riktigt bra program tycker jag.

Hittade de här fina Tine K stråväskorna hos Blackballoon, så fint med peacemärket i läder och även den ljusa är jättefin. Jag har två liknade på Mallorca som är köpta på den lokala marknaden och som används flitigt till stranden och till shoppingen.

Fint handtag!

Ha en mysig kväll - vi ses imorgon!



Onsdag

Redan onsdag - mitt i veckan, dagarna går så fort så man hänger inte riktigt med.

Finns det något godare än kaffe på morgonen och speciellt efter att man lämnat flickorna på skolan i denna bitande kyla. Så skönt att komma in och brygga lite kaffe och tina upp.

Nu skall jag sitta vid datorn en timma och sedan beger jag mig ner till gymmet, väskan står packad så jag kommer inte undan.

Önskar er en riktigt fin dag!




tisdag 24 januari 2012

Oilily

Vilken fantastisk dag vi har idag, solen skiner och snön glittrar, kallt är det så klä på er när ni går ut. Jag visar idag upp en favorit som hänger i "Oililyavdelningen" i mitt dressing-room, en Oilily kofta som har många år på nacken men som är en verklig favorit. Innan jag blev en Odd Molly galning var jag en Oilily galning, märkena påminner lite om varandra med all färg och härliga mönster. Jag har massor av Oililys men tyvärr slutade de göra damkollektioner (endast i en liten skala och väldigt svårt att få tag på) dock finns fortfarande de vackra väskorna och barnkläderna kvar. Gå in här om ni vill kika!
Min rygg!
Önskar er en riktigt fin tisdag!



måndag 23 januari 2012

Sale

Massor av godbitar!

Det har ju kommit in massor av snygga vårnyheter hos Odd Molly men även gamla godbitar finns kvar och nu till 50 % REA, om ni är nyfikna så kika in i deras egna online boutique, bara ett litet tips!

Ha nu en riktigt mysig kväll!



Yankee Candle

God morgon måndag!

Nu har jag bytt ut mitt Yankee Candle Cinnamon stick mot doften Beach Walk, så härlig och fräsch doft. Tycker väldigt mycket om dessa doftljus och det är så svårt att välja när man står där och luktar på alla olika.

Ett vackert vinterlandskap utanför mitt fönster och jag är så glad att snön får vara kvar ett tag även om vi halkade till skolan imorse, det är ju så klart nackdelen, men men.

Ikväll sitter flickorna och jag bänkade framför TVn, halv åtta hos mig börjar och först ut är Göteborg, vi gillar verkligen detta program.

Mmmmm - härligt!

Önskar er en riktigt fin start på veckan!





söndag 22 januari 2012

Äntligen snö

Äntligen snö hos oss - titta på Bessies öron, hon är verkligen på bushumör i snön. (skidbyxor Peak, jacka Pelle P)

Söndag och en underbar dag, sol och snö. Vi plockade fram skidkläder och gick ut till pulkabacken. Min gamla pulka som jag hade när jag var liten åkte fram ur förrådet, inga snowracers här inte, vi tar det lite lugnt i backen, hi hi.

Se upp i backen annars får ni 1000 hål i nacken!

Hoppas ni har en riktigt härlig söndag!



lördag 21 januari 2012

Chill out

Fina H chillar i Chill Norway mjukisbyxor, så sköna!

Hej lugna lördag och vi har en härlig förmiddag hemma och snön faller utanför fönstret. Vi skall snart åka och hälsa på mormor och morfar och i eftermiddag verkar det som att vi kan rulla lite snöbollar ute, flickorna jublar. Igår ringde jag och beställde bord för vår lilla familj på vår favorit restaurang i närheten så ikväll går vi dit och äter - kanske kan ta pulkan - nej kanske inte ändå!

I love U - fin ficka på H´s byxor.

Önskar er en riktigt härlig lördag!




fredag 20 januari 2012

Ostbricka

Linnégatans ostaffär - en favorit!

Oj så mätta vi är, vi har precis ätit en middag med lax i hummersås och pressad potatis och efter det en liten ostbricka med två av våra favoritostar, Brillat Savarin (som sägs vara Drottning Silvias favoritost, tack Karin för ditt tips - vi är fast) och en krämig fransk grönmögelost som heter Fromage de Riom, mums, och lite rött vin på detta.

Nu har flickorna hämtat Monopol-spelet och håller på för fullt att dela ut pengar, ta fram tärningar och chanskort, så nu kommer vi inte undan, det blir spel på allvar och jag har frågat om jag får ha på The Voice på TV i bakgrunden men det är tveksamt.

Önskar er en riktigt mysig fredagkväll!



Happy friday

Vackra tulpaner i en Alvar Aalto!

Härliga fredag och solen skiner, det kan inte bli mycket bättre. Sitter och arbetar på förmiddagen men snart skall jag ut i det fina vädret, först en promenad med Bessie kompisen och sedan ner på stan för lite fredagsshopping. Fisk står på menyn ikväll men jag vet inte riktigt vad för recept än.
Önskar er en fin dag!



torsdag 19 januari 2012

Blå himmel

Titta - blå himmel idag, fantastiskt!

Tog en promenad i parken med fina Bessie idag, det känns faktiskt som det är mars månad och inte januari - inte mig emot men för barnens skull hade det varit kul med lite snö, vi vet ju att våren dröjer iallafall.

Jacka Elvine, scarf Ester Elenora och på fötterna UGGs.
Bessievovve - Irish Soft Coated Wheaten terrier, världens bästa kompis!

Har ni en mysig torsdagkväll? Jag själv skall nu tappa upp ett varmt bad till flickorna och sedan läsa kvällsbok och god natt - sedan blir det TV-soffan för mig och maken, vet inte om det är något bra men men.

Ha en fortsatt mysig kväll!



Ny blus

Vackert spetsmönster!

Välkommen torsdag och vi går sakta mot helg, härligt. Häromdagen köpte jag den här fina blusen på NK, märket är Warehouse och jag tyckte verkligen det stod mitt namn på den, så fin och användbar. Riktigt nöjd med mitt köp.

Sitter nu och jobbar och bloggar men skall snart bege mig till den stora affären för storhandling, måste bara tänka ut vad vi kan tänkas vara sugna på i helgen, fisk en dag, kött en dag hmmmm.

Önskar er en riktigt härligt torsdag!